To content, skip menu
Bel voor gratis advies: 071 302 05 00
Vergelijk gratis offertes en bespaar op uw huislift! Maak gebruik van onze online keuzehulp tool en ontvang meerdere huislift offertes.


Huisliften

Een huislift is een op zichzelf staande lift waarmee u verticale hoogteverschillen over meerdere verdiepingen kunt overbruggen. De huislift is hierdoor geschikt voor rolstoelgebruikers en voor personen met loopproblemen. Het maximale laadvermogen ligt op ongeveer 500 kilo. Een huislift is zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsbaar.

Huislift installatie

De installatie van een huislift is complexer dan de installatie van een traplift (stoellift) of platformlift. Omdat het een cabine betreft, is het doorbreken van het plafond noodzakelijk. Daarbij beschikken niet alle woningen over de benodigde ruimte die een huislift inneemt. Toch valt de uiteindelijke impact van de installatie van een huislift tegenwoordig mee: er is geen liftschacht meer nodig zoals vroeger. De huislift beweegt zich eenvoudig met de verticale cabine naar de gewenste verdieping. Tot slot is het mogelijk een huislift buitenshuis te plaatsen mocht er binnen onvoldoende ruimte zijn. In dat geval is er ook geen liftschacht nodig maar is de verbouwing iets complexer. Er moet een nieuwe entree vanuit de buitenzijde worden gemaakt. Voor een buitenplaatsing van een huislift heeft u bovendien een bouwvergunning van uw gemeente nodig.

Bediening van de huislift

Een huislift maakt gebruik van toetsbediening met mechanische of hydraulische aandrijving.

Extra veiligheidsmaatregelen voor huisliften

Huisliften geschikt voor minder-validen zijn gemiddeld 110 cm breed en 140 cm diep. Dit geeft voldoende ruimte voor een rolstoel met eventuele begeleider. Schuifdeuren die elektrisch geopend kunnen worden en een opklapbaar zitje zijn de basisvoorwaarden voor de veiligheid van een huislift.

Uw voordelen
  • Ontvang meerdere offertes
  • Gratis, vrijblijvend en onafhankelijk
  • Direct scherpe prijzen
Vragen? Neem contact met ons op!

Gratis advies

071 302 05 00

Stuur ons een e-mail

Onze medewerkers hebben al meer dan 219.000 aanvragen verwerkt.