To content, skip menu
Bel voor gratis advies: 071 302 05 00
Vergelijk gratis offertes en bespaar op uw huislift! Maak gebruik van onze online keuzehulp tool en ontvang meerdere huislift offertes.


Huislift tweedehands

Tegenwoordig zijn personenliften in openbare gebouwen, appartementencomplexen en hotels onmisbaar. Ze bieden comfort en zijn een uitkomst voor minder mobiele mensen of rolstoelgebruikers. Ook kinderwagens, boodschappen en andere ladingen zijn eenvoudiger te transporteren met behulp van een lift.

Een huislift(tweedehands) kan ook voor particulier gebruik de perfecte oplossing bieden. Tegenwoordig blijven steeds meer mensen langer thuis wonen. Op latere leeftijd kunnen dan een paar aanpassingen nodig zijn in uw woning. Een huislift kan ervoor zorgen dat u in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen zonder problemen te ervaren met de trap of transport naar de verschillende verdiepingen.

Wat is een huislift precies?

Een huislift is een op zichzelf staande lift waarmee u in uw woning verticale hoogteverschillen over meerdere verdiepingen kunt overbruggen. Een huislift is echter geen goedkope oplossing en vereist de nodige ruimte en aanpassingen.

Huislift tweedehands: de voor- en nadelen

Wanneer u de aanschaf van een huislift overweegt, kunt u zich afvragen of u deze nieuw wilt kopen, of dat u liever voor een tweedehands huislift kiest. Net als bij alle grote aankopen (denk bijvoorbeeld aan een auto, TV of duur fitness apparaat) speelt deze vraag ongetwijfeld ook door uw hoofd. Een tweedehands huislift heeft een aantal voordelen.

  • De levertijden zijn relatief kort want een huislift is vaak uit voorraad leverbaar;
  • U kunt een lokale monteur inschakelen voor een veilige installatie;
  • De aanschafprijs kan beduidend lager liggen bij een tweedehands huislift: soms met een besparing van 50% tot gevolg!

Ook zijn er een aantal nadelen wanneer u een tweedehands huislift overweegt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • U loopt kans een dubieuze deal te sluiten wanneer u bij een particulier koopt;
  • U loopt het risico dat de monteur van uw keuze onvoldoende ervaring heeft bij de installatie van huisliften en het doorbreken van plafonds;
  • U kunt problemen bij de installatie ondervinden;
  • Sommige onderdelen zijn niet meer te bestellen.

Leveranciers van tweedehands huisliften

Niet alle leveranciers van mobiliteitsproducten bieden tweedehands huisliften aan. Voor zover bekend bieden in Nederland de volgende leveranciers tweedehands huisliften aan: ThyssenKrupp, PractiComfort, Axess en Flexitec.

Huislift tweedehands; aandachtspunten

Het is belangrijk om de huislift te laten reviseren door de leverancier. Deze kijkt de huislift na op slijtage en checkt of er onderdelen vervangen moeten worden. Ook bekijkt de leverancier of de huislift aan alle hedendaagse veiligheidsnormen voldoet. Sommige reserveonderdelen hebben een mindere kwaliteit dan de originelen. En sommige onderdelen zijn in de loop der tijd uit de handel genomen. Wanneer u besluit een huislift tweedehands te kopen, doet u er goed aan dit bij één de professionele leveranciers te doen en niet bij een particulier. Nadat de huislift volledig is gecheckt kan de leverancier namelijk opnieuw garantie geven op onderdelen of op de huislift als geheel. Houdt u tot slot ook rekening met bijkomende kosten voor installatie, onderhoudsbeurten en gebruikskosten (elektriciteit).

Uw voordelen
  • Ontvang meerdere offertes
  • Gratis, vrijblijvend en onafhankelijk
  • Direct scherpe prijzen
Vragen? Neem contact met ons op!

Gratis advies

071 302 05 00

Stuur ons een e-mail

Onze medewerkers hebben al meer dan 219.000 aanvragen verwerkt.