To content, skip menu
Bel voor gratis advies: 071 302 05 00
Vergelijk gratis offertes en bespaar op uw huislift! Maak gebruik van onze online keuzehulp tool en ontvang meerdere huislift offertes.


Huislift kosten

Wanneer een traplift of platformlift geen oplossing biedt voor uw situatie, kunt u overwegen om een huislift aan te schaffen. Met een huislift bent u opnieuw in staat uw hele huis te bewonen zonder afhankelijk te zijn van anderen. Een huislift bestaat uit een liftcabine met deuren waarmee u verticaal naar de verschillende verdiepingen van uw woning kunt gaan. Veel huisliften hebben een opklapbare stoel in de cabine. Een huislift is echter geen goedkope oplossing om obstakels als trappen te overbruggen. Huislift kosten liggen aanzienlijk hoger dan een gewone traplift (stoellift) of platformlift.

Welke factoren hebben invloed op de huislift kosten?

De kosten van een huislift hangen van een aantal factoren af. Allereerst speelt het gebruikte materiaal een rol. Een huislift kan gemaakt zijn van glas, staal of aluminium en dit heeft invloed op de huislift kosten. Ten tweede zijn de kosten afhankelijk van de benodigde verbouwing.

Voor een huislift installatie moet uw plafond namelijk worden doorgebroken. De kwaliteit en structuur van uw plafond(s) is dan ook een belangrijke kostenfactor. Daarnaast speelt het maximum draagvermogen een belangrijke rol. De meeste standaard huisliften hebben een draagvermogen van ongeveer 500 kilo. Dit betekent dat uzelf met rolstoel en al de huislift kunt gebruiken en dat u ook extra gewicht kunt meenemen (bijvoorbeeld boodschappen). Overigens is dit alleen mogelijk wanneer hier ook voldoende ruimte voor is in de liftcabine. Een ander factor is het verwachte gebruik van de huislift. Een huislift die u zeer intensief verwacht te gebruiken vereist een andere kwaliteit dan een huislift voor incidenteel gebruik. Na aankoop moet de huislift geïnstalleerd worden door professionals en dit brengt ook kosten met zich mee. Tot slot speelt het energieverbruik een rol in de totale kosten die bij de installatie van een huislift komen kijken.

Huislift kosten indicatie

Vanwege verschillende criteria is het erg lastig om de kosten van een huislift op te geven. Om u toch een indicatie te geven kunnen we zeggen dat u rekening dient te houden met kosten variërend tussen de € 14.500 – €  30.000, -.

Let er op dat de globale kostenindicatie voor een huislift bestaat uit de aanschafkosten en installatiekosten. Overige kosten zoals voor reparatie, onderhoud of gebruik, zijn hier niet in meegenomen. Wel bieden sommige huislift leveranciers de mogelijkheid een onderhoudscontract af te sluiten zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Uw voordelen
  • Ontvang meerdere offertes
  • Gratis, vrijblijvend en onafhankelijk
  • Direct scherpe prijzen
Vragen? Neem contact met ons op!

Gratis advies

071 302 05 00

Stuur ons een e-mail

Onze medewerkers hebben al meer dan 219.000 aanvragen verwerkt.