To content, skip menu
Bel voor gratis advies: 071 302 05 00
Vergelijk gratis offertes en bespaar op uw huislift! Maak gebruik van onze online keuzehulp tool en ontvang meerdere huislift offertes.


Huislift installatie

Wanneer u een huislift heeft gekocht, moet deze ook geïnstalleerd worden. Dit moet altijd door een professionele monteur gebeuren. De veiligheid van uzelf en uw huisgenoten mag absoluut nooit in het geding zijn. Rekening houdende met het feit dat de lift ongeveer 500 kilo moet vervoeren, plus het eigen gewicht van de liftcabine, betekent dit dat de installatie zuiver en veilig moet gebeuren. Kortom, veiligheid staat voorop. En daarnaast wilt u niet wekenlang in de rommel zitten omdat de monteur te weinig ervaring heeft en niet weet waar hij rekening mee moet houden.

Huislift installatie: doorbreken van plafond(s)

Bij de installatie van een huislift is een kleine verbouwing van toepassing. Deze is niet meer zo veelomvattend als vroeger, toen er nog een hele liftschacht nodig was. Wel moet bij de installatie van een huislift het plafond worden doorgebroken (of de plafonds wanneer er meerdere verdiepingen bereikbaar moeten zijn).

Huislift installeren aan de buitenzijde van het huis

Wanneer u binnenshuis geen ruimte heeft voor de installatie van een huislift, is installatie buitenshuis wellicht een optie voor u. Overweeg dan goed aan welke muur u de huislift wilt plaatsen. Er wordt dan een liftschacht geplaatst en de muren worden op die plaats en op alle bovenliggende verdiepingen doorgebroken. Op deze manier kunt u de huislift gewoon van binnenuit gebruiken. Voor een huislift installatie aan de buitenkant van uw woning heeft u wel een bouwvergunning nodig. Dit is niet het geval wanneer u kiest voor installatie van de huislift binnen uw woning.

Uw voordelen
  • Ontvang meerdere offertes
  • Gratis, vrijblijvend en onafhankelijk
  • Direct scherpe prijzen
Vragen? Neem contact met ons op!

Gratis advies

071 302 05 00

Stuur ons een e-mail

Onze medewerkers hebben al meer dan 219.000 aanvragen verwerkt.