To content, skip menu
Bel voor gratis advies: 071 302 05 00
Vergelijk gratis offertes en bespaar op uw huislift! Maak gebruik van onze online keuzehulp tool en ontvang meerdere huislift offertes.


Huislift afmetingen

Er zijn vele verschillende merken en modellen huisliften op de markt verkrijgbaar. Een huislift is ideaal wanneer u minder mobiel bent en toch graag in uw vertrouwde woning wilt blijven wonen. Zeker wanneer u gebruik maakt van een rolstoel. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zullen de afmetingen van een huislift van belang zijn.

Waar hangen huislift afmetingen mee samen?

Allereerst is het van belang dat de huislift uzelf inclusief uw rolstoel kan vervoeren. Een rolstoel wordt vrijwel altijd op maat gemaakt en heeft een bepaalde omvang en wendbaarheid. Met name gemotoriseerde rolstoelen kunnen groter uitvallen. De eerste randvoorwaarde voor de afmeting van uw huislift is dan ook dat u er met rolstoel in kan en de lift dan ook nog kunt bedienen. Het tweede aspect dat van invloed is op de huislift afmetingen, is de beschikbare ruimte in uw woning.

Waar kan ruimte worden gemaakt voor de installatie van de huislift? Het is handig wanneer de huislift in de buurt van het reeds bestaande trapportaal geïnstalleerd kan worden. Toch is dit niet altijd mogelijk. In dat geval kunt u kiezen voor installatie van de huislift in een hal of gang. Houdt u er rekening mee dat de meeste standaard huislift modellen minimaal 100x120cm aan oppervlak nodig hebben. Dit geldt ook voor de bovenliggende verdiepingen.

Verschillende huislift afmetingen

Om u een indruk te geven van de verschillende soorten huislift modellen, vindt u hieronder een aantal voorbeelden. Houdt u er rekening mee dat exacte afmetingen van huislift modellen kunnen afwijken van onderstaand voorbeeld afmetingen.

  • Huislift 1 heeft afmetingen van 100x125cm: deze huislift is geschikt voor een elektrische rolstoel;
  • Huislift 2 heeft afmetingen van 110x125cm: deze huislift is geschikt voor een elektrische rolstoel met begeleider;
  • Huislift 3 heeft afmetingen van 200x140cm: deze huislift is geschikt voor een elektrische rolstoel en meerdere begeleiders.
Uw voordelen
  • Ontvang meerdere offertes
  • Gratis, vrijblijvend en onafhankelijk
  • Direct scherpe prijzen
Vragen? Neem contact met ons op!

Gratis advies

071 302 05 00

Stuur ons een e-mail

Onze medewerkers hebben al meer dan 219.000 aanvragen verwerkt.